شبیه سازی راکتور پروپیلن گلایکول توسط اسپن پلاس
شبیه سازی راکتور پروپیلن گلایکل در اسپن پلاس
اسفند ۲۶, ۱۳۹۸
شبیه سازی فرآیند کلرآلکالی در اسپن پلاس
طراحی مفهومی و شبیه سازی فرآیند کلر آلکالی در اسپن پلاس
اسفند ۲۶, ۱۳۹۸
شبیه سازی فرآیند کلرآلکالی در اسپن پلاس
طراحی مفهومی و شبیه سازی فرآیند کلر آلکالی در اسپن پلاس
اسفند ۲۶, ۱۳۹۸
شبیه سازی راکتور پروپیلن گلایکول توسط اسپن پلاس
شبیه سازی راکتور پروپیلن گلایکل در اسپن پلاس
اسفند ۲۶, ۱۳۹۸
نمایش همه

شبیه سازی واحد سولفوریک اسید با اسپن پلاس

مقدمه

سولفوریک اسید، به عنوان یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مواد شیمیایی در صنعت، نقش کلیدی در فرآیندهای گوناگون تولید دارد. این ترکیب با فرمول شیمیایی H₂SO₄، به‌خاطر ویژگی‌های خاص خود. از جمله قدرت اسیدی بالا و قابلیت حل‌پذیری گسترده، در صنایع مختلف نظیر پتروشیمی، فرآوری مواد معدنی، تولید کودهای شیمیایی،. داروسازی و تصفیه آب، مورد استفاده قرار می‌گیرد. اهمیت سولفوریک اسید به‌قدری است که میزان تولید و مصرف آن معیار مناسبی برای سنجش رشد صنعتی یک کشور به شمار می‌آید. واحد تولید سولفوریک اسید معمولاً بر پایه فرآیند بازیابی بخار سولفور و اکسیداسیون آن به کمک اکسیداسیون کاتالیستی انجام می‌شود. این فرآیند به‌دلیل بهره‌وری بالا و کاهش آلودگی به‌ویژه در مقایسه با روش‌های سنتی، به‌طور گسترده‌ای در صنایع شیمیایی اعمال می‌شود. در این راستا، اهداف طراحی، مدیریت بهینه منابع، و کنترل کیفیت در تولید این ماده، از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

توضیحات

تولید اسید سولفوریک به دو روش سوزاندن سولفور (Sulfur burner) و ذوب فلز (Smelter) می‌باشد. در کشور ایران با توجه به دسترسی آسان به گوگرد و تهیه سولفور، روش اول کاربرد بسیار دارد.

مراحل تولید اسید سولفوریک

  1. جریان گازی به همراه خوراک ورودی به فرایند جهت تولید اسید ابتدا وارد برج رطوبت گیر (Drying Tower) می شود. پس از آن با سوزاندن گوگرد در کنار اکسیژن مورد نیاز تبدیل به سولفور (SO2) می‌شود.
  2. در مرحله بعدی فرایند، جریان گازی دی اکسید گوگرد برای تبدیل شدن به تری اکسید گوگرد وارد برج تبدیل (Converter Tower) می‌شود. در حضور کاتالیست پنتاکسید وانادیوم، این ماده (SO3) به وجود می‌آید.
  3. جریان گازی در برج (Oleum Tower) تغلیظ می‌شود. سپس مایع تری اکساید گوگرد به همراه مازاد حالت گازی آن برای جذب ابتدایی به سمت برج جذب اولیه (Initial Absorption Tower) انتقال داده می‌شود و با توجه به تجهیزات کلیدی موجود داخل برج شامل فیلتر‌های شمعی (Candle Filters)، دمیستر پد (Demister Pads)، ساپورت پکینگ‌ها (Packing Support Grad)، پکینگها (Packings) و حضور آب پودری شده توسط نازل‌های اتمیزه (Atomize Nozzle)، بستر مناسب برای جذب اولیه فراهم می‌گردد.
  4. تمامی مازاد مواد موجود در فرایند که با توجه به اندازه ذرات و وزن ناچیز قادر به تبدیل شدن به مایع اسید سولفوریک نبودن به سمت برج جذب نهایی (Final Absorption Tower) انتقال داده می‌شود. تجهیزات کلیدی برج جذب نهایی شبیه به برج جذب اولیه بوده ولی در چند مورد فنی و مدل متفاوت می‌باشند که این دلیل به خاطر همان عدم توانایی جذب ذرات کوچکتر و تغییرات شرایط پروسس پس از عبور از جذب اولیه می‌باشد.

واحد سولفوریک اسید

در این پروژه واحد تولید سولفوریک اسید به کمک نرم افزار اسپن پلاس شبیه سازی شده است. این پروژه دارای گزارش کامل است و در بخش راکتور سنتز اسید محاسبات دستی موازنه جرم و انرژی نوشته و بررسی شده است و به همراه نقشه های موجود ارسال خواهد شد.

فایل هایی که پس از خرید به دست شما خواهد رسید:

شبیه سازی واحد سولفوریک اسید


خرید این پروژه به قیمت: 490 هزار تومان

Call Now Button