توضیحات
ایزوپروپیل الکل ماده ای بی رنگ و اشتعال پذیر با بویی تند میباشد. به طور گسترده به عنوان حلال و مایع ضد عفونی کننده، تمیز کننده به خصوص برای حل کردن روغن ها استفاده میشود. ایزوپروپانول به دلیل داشتن نقطه جوش نسبتا پایین سریعا تبخیر میشود. این ماده در آب، بنزن و اکثر حلال های آلی به راحتی حل میگردد، اما در محلول های حاوی نمک، انحلال پذیری ندارد. همچنین در بازار مواد شیمیایی به نام های ایزوپروپانول، ۲-پروپانول ،دی متیل کربینول مرسوم است.
روش های تولید ایزوپروپیل الکل
دو روش اصلی زیر برای تولید ایزوپروپیل الکل وجود دارد که در هر دو روش از پروپن به عنوان ماده اولیه استفاده میشود.
۱- آبدهی مستقیم پروپیلن با کمک کاتالیزور اسیدی همگن
۲- آبدهی غیر مستقیم پروپیلن با کمک کاتالیزور اسیدی ناهمگن
در روش غیر مستقیم ابتدا پروپیلن با سولفوریک اسید واکنش میدهد و در مرحله ی بعدی استر تولید شده هیدرولیز شده و به ایزوپروپیل الکل تبدیل میشود. در آبدهی مستقیم، پروپیلن و آب در حضور کاتالیستی از تنگستن واکنش میدهند. روش ابدهی مستقیم درصنعت بیشتر مورد توجه است زیرا مشکلات ناشی از خوردگی تجهیزات توسط اسید را ندارد. با این وجود در روش ابدهی مستقیم به پروپیلن نمی توان به خلوص بالایی از ایزوپروپیل الکل دست یافت.
امروزه روش جدیدی برای تولید ایزپروپیل الکل پیشنهاد شده است. در این روش که از برج تقطیر واکنشی استفاده میشود، واکنش انتقالی بین ایزوپروپیل استات و متانول انجام میشود. درصد تبدیل واکنش حدود 99 است و توسط تقطیر میتوان ایزوپروپیل الکل با خلوص بسیار بالا تولید کرد. [5]
در این پروژه به شبیه سازی فرایند تولید ایزوپروپیل الکل از ایزوپروپیل استات توسط برج واکنشی که توسط یوفنگ و همکاران در سال 2019 پیشنهاد شده است پرداخته میشود. شکل زیر نقشه جریانی این فرایند را نشان می دهد.
در این پروژه شبیه سازی فرایند تولید ایزوپروپیل الکل در برج تقطیر واکنشی در نرم افزار اسپن پلاس انجام می شود. همچنین این پروژه دارای فیلم آموزشی و گزارش کامل می باشد.
جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.