شبیه سازی اسپن پلاس جداسازی کربن دی اکسید از هوا
آبان ۵, ۱۴۰۰
حل یک سوال تئوری به کمک نرم افزار اسپن پلاس
آبان ۵, ۱۴۰۰
حل یک سوال تئوری به کمک نرم افزار اسپن پلاس
آبان ۵, ۱۴۰۰
شبیه سازی اسپن پلاس جداسازی کربن دی اکسید از هوا
آبان ۵, ۱۴۰۰
نمایش همه

شبیه سازی اسپن پلاس تولید پروپانول از پروپیلن

توضیحات

ایزوپروپیل الکل، کوچکترین عضو در گروه الکل های ثانویه است. این ترکیب، مایعی بی رنگ، فرار و قابل اشتعال است. که دارای وزن مولکولی ۶۰٫۰۹ گرم بر مول و دارای بویی شبیه مخلوط اتیل الکل و استون است. کاربردهای ایزوپروپیل الکل به قدری وسیع است که این ماده را به یکی از مهمترین مواد شیمیایی تبدیل کرده است. در این پروژه پس از بررسی روش های تولید پروپانول، به شبیه سازی تولید پروپانول از پروپیلن می پردازیم.

روش تولید ایزو پرپانول

ایزوپروپیل الکل ( ایزوپروپانول) به روش های محختلفی تهیه میشود. اما در تجارت به دو روش تولید میشود که ماده اولیه این دو روش پروپیلن است

روش اول

هیدراته کردن غیرمستقیم پروپیلن در حضور کاتالیزگز همگن اسیدی که بعنوان هیدرولیز سولفات نیز شناخته میشود در این روش از اسید سولفوریک متداول برای جذب پروپیلن استفاده میشود و سپس آنرا به ایزوپروپیل الکل هیدرولیز میکند. این روش دارای معایب زیادی است از جمله مصرف زیاد اسید سولفوریک ، خوردگی سخت افزاری و مصرف انرژی بالا است که تولید آنرا محدود میکند

روش دوم

هیدراتاسیون مستقیم پروپیلن در حضور کاتالیزگر ناهمگن اسیدی: هیدراتاسیون مستقیم یک تکنولوژی و فناوری جدید است که نواقص و ضعف های هیدراتاسیون غیر مستقیم را ندارد. در این روش از کاتالیزورهای فعال که با حفاظت محیط زیست ساطگار هستند استفاده میشود. از مزایای این روش راندمان بالا ، مصرف کم انرژی میتوان نام برد، امروزه این روش یکی از روش های توسعه و تولید هیدراتاسیون پروپیلن است.

هیدراتاسیون مستقیم دارای 3نوع است که به کاتالیزور بستگی دارد:

1- روش اسید فسفریک (Veba):

استفاده از فسفات فسفاته به عنوان کاتالیزور ، این واکنش در فاز گاز اتفاق می افتد و انحلال اسید فسفریک با انتخاب شرایط واکنش که باعث حفظ آب در فاز گاز می شود، مهار می شود. از این روش برای غلطت بالا پروپیلن بعنوان یک ماده خام استفاده میشود که در هربار عبور از پروپیلن حجم بسیار زیادی از گاز را تبدیل میکند.

2- روش Texaco:

در این روش یک کاتالیزور زئولیت بسیار فعال و یا رزین کاتیونی مبدل بعنوان کاتالیزور استفاده میشود. از انجا که کاتالیزور دارای فعالیت خوب و مقاوم در برابر اب است میتوان واکنش را در یک درجه واکنش پایین تر انجام داد

3- روش Heteropolyacid (Deshan-Suda):

یک هیدروپلی سدیم مبتنی بر تنگستن به عنوان یک کاتالیزور استفاده می شود. واکنش در دما و فشار بالا انجام می شود. از آنجا که درجه حرارت بالا برای تعادل شیمیایی نامطلوب است، به منظور افزایش نرخ تبدیل پروپیلن، فشار بالا، نسبت آب بزرگ به الفین استفاده می شود.

از میان سه روش فوق، روش اسید جامد دارای مزایای شرایط واکنش خفیف، تبدیل بالاتر پروپیلن و مصرف انرژی پایین تر نسبت به دو روش دیگر است و توجه مردم را جلب کرده است. در سال های اخیر، اکثر کشورها و مناطق فناوری های جدید را برای تولید ایزوپروپیل الکل، مانند کره جنوبی و تایوان، به تصویب رسانده اند. در حال حاضر، اکثر تاسیسات تولید ایزوپروپانول در چین هنوز از روش اسید فسفریک و روش اسید سولفوریک اسید برای تولید ایزوپروپیل الکل استفاده می کنند که در سطح پیشرفته در کشورهای خارجی عقب مانده است و نمی توانند نیازهای توسعه اقتصادی را تامین کنند.

تولید پروپانول از پروپیلن

شبیه سازی تولید پروپانول از پروپیلن

در این پروژه شبیه سازی تولید پروپانول از پروپیلن در نرم افزار اسپن پلاس انجام شده است.

جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.


خرید این پروژه: 1 میلیون و 500 هزار تومان

Call Now Button