توضیحات
در این پروژه ساخت یک آون تحت خلاء با توجه به کاربرد آن در خشک کردن مواد حساس به دمای بالا تحت فشار خلاء مد نظر می باشد. این آون ها بایستی طوری طراحی شوند که بتوانند فشارخلاء را تحمل کنند. هیچ گونه نشتی نباید داشته باشند. نمونه های تجاری این محصول با حجم های مختلف(16،25،40و …)در بازار موجود میباشد. اما باتوجه به قیمت بالای این محصول در بازار ساخت این دستگاه با همکاری میان دانشکده نفت و پتروشیمی دانشگاه حکیم سبزواری و شرکت پالایش نفت آبادان انجام شده است. این دستگاه در کارگاه مرکزی پالایشگاه آبادان به کمک دانشجویان دانشکده و مهندسین پالایشگاه ساخته شده است.
از مزایای این طرح صرفه ی اقتصادی بالای آن است. از نوآوری های این طرح میتوان به استفاده از لوله مسی اطراف مخزن بجای steam jacket و صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه نام برد. پس از ساخت دستگاه آزمایش های اولیه مقاومت در برابر فشارخلاء تا 0.7- و دما و نشتی دستگاه با موفقیت مورد بررسی قرار گرفت. در کنار این مخزن وسایل جانبی همچون پمپ خلاء(vacuum pump )به منظور خلاء کردن مخزن و حمام آب سیرکولیتر(water bath circulater)به منظور گرم کردن مخزن مورد نیاز است.
ساخت آون تحت خلاء
دو مساله عمده در طراحی و ساخت این مخزن باید در نظر گرفته شود. اول اینکه با توجه به فشار پایین عملیاتی (کمتر از 1 bar) باید از مخزنی استفاده کرد. که توان مقاومت در برابر مچاله شدن در این فشار عملیاتی را داشته باشد. نکته دوم حساس بودن نمونه های مورد آزمایش جهت خشک کردن نسبت به دمای بالاست. که باید از سیستم گرمایشی مناسب با توجه به کنترل آن برای جلوگیری از افزایش ناگهانی دما استفاده کرد. نمای کلی دستگاه در عکس زیر نشان داده شده است. این دستگاه شامل یک مخزن،یک درب فلنجی پیچ و مهره ای،لوله های مسی دور مخزن و پایه میباشد.
برای ساخت این مخزن از کپسول های گاز تحت فشاری که برای شارژکردن گاز کولرهای گازی و یخچال مورد استفاده قرار میگیرند،استفاده شده است. که فشاری معادل 18 تا 23 بار را میتواند تحمل کند استفاده شده است. که در عکس های زیر نمای این کپسول و مراحل ساخت مخزن را میبینیم.
اطلاعات بیشتر در فایل گزارش پروژه موجود می باشد. جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.