طراحی مفهومی واحد مونو اتیلن گلایکول در اسپن پلاس و آنالیز اقتصادی آن
دی ۲۹, ۱۴۰۲
شبیه سازی جذب CO2 پس از احتراق
شبیه سازی جذب CO2 پس از احتراق با استفاده از نرم افزار هایسیس
دی ۲۹, ۱۴۰۲
شبیه سازی جذب CO2 پس از احتراق
شبیه سازی جذب CO2 پس از احتراق با استفاده از نرم افزار هایسیس
دی ۲۹, ۱۴۰۲
طراحی مفهومی واحد مونو اتیلن گلایکول در اسپن پلاس و آنالیز اقتصادی آن
دی ۲۹, ۱۴۰۲
نمایش همه

شبیه سازی و ارزیابی امکان سنجی واحد استحصال بنزن از خوراک نفتا

مقدمه

توسعه صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی همواره در پی بهره‌گیری بهینه از منابع اولیه و افزایش کارایی فرآیندها بوده است. در این راستا، واحد 02 (NHT) به عنوان یک واحد کلیدی در فرآیند تبدیل نفتا به محصولات با ارزش‌تر، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نفتا به عنوان یکی از خوراک‌های اولیه در صنایع پتروشیمی، می‌تواند به طیف وسیعی از محصولات تبدیل گردد که بنزن یکی از آنهاست. بنزن به عنوان یک ماده اولیه مهم در تولید انواع شیمیایی از جمله مواد دارویی، رنگ‌ها و پلاستیک‌ها، نقش حیاتی در زنجیره تأمین صنعتی دارد. از این رو، ارزیابی امکان‌سنجی استحصال بنزن از خوراک نفتا به‌منظور افزایش ارزش‌افزوده و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

در نهایت، امید است که این تحقیق گامی مؤثر در راستای بهبود فرآیندهای تولیدی و افزایش بهره‌وری در صنعت پتروشیمی کشور باشد.

فرآیند پالایش نفتا

نفتای استحصال شده از نفت خام در واحد تقطیر که دارای گوگرد بوده و درجه آرام سوزی پائین دارد، در این واحدها توسط گاز هیدروژن و در مجاورت کاتالیزور نیکل-مولیبدن تصفیه شده و مواد گوگرددار آن به صورت گاز سولفید هیدروژن جدا می شود.

محصول اصلی واحد ۰۲ نفتای سنگین بدون گوگرد است که جهت افزایش عدد اکتان به قسمت تبدیل کاتالیستی ارسال می گردد و محصول واحد تصفیه نفتای ۱۲ نفتای سبک و سنگین بدون گوگرد می باشد که نفتای سنگین بدون گوگرد است که جهت افزایش عدد اکتان به قسمت تبدیل کاتالیستی ارسال می شود و نفتای سبک بدون گوگرد آن نیز جهت حذف آلاینده بنزن و خطی نمودن مقداری از هیدروکربن های آن و افزایش عدد اکتان به واحد ایزومریزاسیون فرستاده می شود.

NHT Simulation

شبیه سازی هایسیس

همچنین با روش های تقطیر استخراجی، پس از جداسازی و ذخیره سازی بنزن؛ مابقی محصولات (رافینیت) به خط اصلی نفتا جهت جداسازی ارسال می گردد.

 

شبیه سازی اسپن هایسیس واحد نفتا هیدروتریتینگ و ارزیابی امکان سنجی استحصال بنزن از آن 

در این پروژه ابتدا فرآیند پالایشگاه بندر عباس در نرم افزار اسپن هایسیس شبیه سازی و تطبیق سازی شده و سپس آنالیز فرآیندی آن صورت گرفته است، به این صورت که فرآیندی طراحی شده که بتوان حداکثر با ظرفیت 8 تن در ساعت بنزن از آن استخراج نمود.

اطلاعات شبیه سازی از داده های نقشه های صنعتی پالایشگاه انجام شده است (آنالیز اقتصادی روی این موضوع صورت نگرفته و فقط از نظر فنی و فرآیندی ارزیابی انجام شده است). در این پروژه شبیه سازی بر روی ورژن 14 صورت گرفته و گزارش (زبان اصلی) دارد.

جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.


خرید این پروژه: 12 میلیون و 500 هزار تومان

Call Now Button