مقدمه
مدلسازی فرآیندهای جذب یکی از ابزارهای مهم در مهندسی شیمی و محیط زیست است که به کمک آن میتوان مکانیزمهای پیچیده جذب آلایندهها و گازها را در سیستمهای مختلف بررسی کرد. با توجه به افزایش آلودگیهای ناشی از فعالیتهای صنعتی و نیاز به بهینهسازی فرآیندهای تصفیه، استفاده از تکنیکهای مدلسازی به ویژه در ستونهای جذب، اهمیت زیادی پیدا کرده است. نرمافزار کامسول به عنوان یکی از پیشرفتهترین ابزارهای شبیهسازی، امکان مدلسازی دقیق و جامع رفتار جاذبها و فرآیندهای مربوطه را مهیا میسازد.
شرح فرآیند
هدف از مدل سازی ستون جذب بدست آوردن یک مدل ریاضی می باشد که بتوان از طریق آن مکانیزم جذب و پروفایل های منحنی عبور را پیش بینی کرد. در این پروژه ستون جذب با مشخصاتی مشابه ستون جذب استفاده شده در آزمایشات، مدل سازی شده است. فرضیاتی که در مدل سازی در نظر گرفته شده اند عبارتند از:
- از افت فشار گاز در طول ستون صرف نظر شده است.
- سرعت عبوری از بستر جامد بصورت سرعت یکنواخت (پلاگ) فرض شده است (به دلیل صرف نظر کردن از افت فشار)
- از توزیع غلظت در راستای شعاعی و همچنین پراکندگی محوری صرف نظر شده است.
- دما در طول بستر ثابت در نظر گرفته شده (شرایط ایزوترمال). داس و همکارانش در سال (2004) در تحقیق خود نشان دادند زمانی که غلظت voc در حدود 50000، 10000 و 1000ppM می باشد حداکثر افزایش دمای بستر در طول فرایند جذب به ترتیب حدود 7، 1 و 1/0 درجه سانتگی گراد می باشد.
در این پروژه مدل سازی بستر جاذب با نرم افزار کامسول انجام شده است.
نتیجه گیری
مدلسازی بسترهای جاذب در نرمافزار کامسول به عنوان ابزاری کلیدی برای تحلیل و بهینهسازی فرآیندهای جذب و جداسازی در سیستمهای مختلف شناخته میشود. این مدلسازی به کمک ایجاد شبیهسازیهای دقیق و تحلیلهای چندفازی، امکان بررسی رفتار جریانها و توزیع غلظتها را در بسترهای جاذب فراهم میکند.
جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.