توضیحات
LPG مخفف عبارت Liquefied Petroleum Gas است که به فارسی گاز مایع ترجمه میشود. این گاز بیرنگ، بیبو و قابل اشتعال است که از هیدروکربنهای سبک مانند پروپان و بوتان تشکیل شده است. LPG معمولاً به عنوان محصول جانبی فرآیند پالایش نفت و گاز طبیعی تولید میشود.
کاربردهای LPG
LPG کاربردهای گستردهای در صنایع مختلف دارد، از جمله:
- سوخت خودرو: LPG به عنوان سوخت جایگزین برای خودروها استفاده میشود و نسبت به بنزین و گازوئیل آلایندگی کمتری دارد.
- پخت و پز: LPG به عنوان سوخت برای اجاق گازهای خانگی و صنعتی استفاده میشود.
- گرمایش: LPG برای گرمایش منازل و صنایع استفاده میشود.
- صنایع: LPG در صنایع مختلف مانند تولید پلاستیک، لاستیک و مواد شیمیایی به عنوان ماده اولیه استفاده میشود.
واحد LPG پالایشگاه فجر جم
این واحد برای تولید LPG، بوتان و پروپان، از گازهای خارج شده ازبالای برج تثبیت میعانات گازی که تا پیش از این سوزانده می شد، طراحی گردیده است. این واحد شامل دو قسمت فرآیند و ذخیره سازی می باشد. قسمت فرایند این واحد شامل سه بخش مایع سازی، جداسازی و تصفیه LPG می باشد. بخش مایع سازی شامل یک واحد سرمایش برای مایع سازی گازهای ورودی، بخش جداسازی دارای سه برج تقطیر برای جداسازی LPG از مواد سبک تر از C2– و سنگین تر ازC5+ و واحد تصفیه برای جداسازی اجزای گوگردی توسط فرایند غربال مولکولی می باشد. ظرفیت این واحد روزانه 200 تن LPG می باشد.
شبیه سازی انجام شده در نرم افزار اسپن هایسیس از داده های نقشه PFD صنعتی خود پالایشگاه فجر جم است. توضیحات تصویری نیز به صورت فیلم وجود دارد. لازم به ذکر است این پروژه صنعتی با درصد خطای بسیار پایین (کمتر از 5 درصد) به اتمام رسیده است. بخشی از نقشه پالایشگاه در زیر نمایش داده شده است:
پس از خرید این پروژه فایل شبیه سازی، نقشه های صنعتی، و فیلم آموزش برای شما ارسال خواهد شد. ضمنا فایل توضیحات کامل دستورالعمل بهره برداری واحد و نکات مندرج در اسناد پالایشگاه برای طرح گاز طبیعی کنگان نیز بر روی فایل های قبلی برای شما ارسال خواهد شد.
جهت خرید این پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر از طریق لینک زیر اقدام فرمایید.