روغن خشک شونده ( Drying oil)
روغنی است که با قرار گرفتن در معرض هوا پس از مدتی به فیلمی جامد و سخت تبدیل میشود. سخت شدن فیلم از طریق واکنشی شیمیایی صورت میگیرد. در آن ترکیبات داخل فیلم از طریق برهمکنش با اکسیژن ایجاد اتصالات عرضی (پلیمریزه شدن) می نمایند (نه از طریق تبخیر آب یا سایر حلال ها). روغنهای خشک شونده ترکیب کلیدی در رنگهای روغنی و برخی ورنیها هستند. برخی از روغنهای خشک شونده معمول شامل روغن بزرک، روغن تانگ، روغن دانه شقایق، روغن پریلا (نعنای ارغوانی) و روغن گردو میباشند. روغنها خود از مواد اولیه اصلی برای ساخت رزینهای آلکیدی هستند.
تفاوت روغنهای خشکشونده و غیر خشکشونده
روغنهای خشکشونده (Drying Oils): این روغنها خاصیتی دارند که پس از قرار گرفتن در معرض هوا، به مرور زمان سفت و خشک میشوند. این فرآیند به دلیل واکنشهای شیمیایی است که در روغن رخ میدهد و باعث ایجاد پیوندهای عرضی بین مولکولهای روغن میشود. روغنهای خشکشونده به طور گسترده در رنگها، رزینها و پوششهای محافظ استفاده میشوند.
روغنهای غیر خشکشونده (Non-drying Oils): بر خلاف روغنهای خشکشونده، این روغنها در معرض هوا خشک نمیشوند و برای خشک شدن به حرارت یا حلال نیاز دارند. این روغنها اغلب در محصولات آرایشی، محصولات مراقبت از پوست و برخی از مواد غذایی استفاده میشوند.
چندین روغن خشک شونده محبوب
- روغن بذر کتان
- روغن ثابت (نسخه غلیظ روغن بذر کتان)
- روغن تانگ
- روغن دانه خشخاش
- روغن پریلا
- روغن گردو
طرح توجیهی واحد روغن خشک شونده
در این پروژه که محاسبات اقتصادی واحد روغن خشک شونده (drying oil) انجام شده است(پروژه طرح و اقتصاد کارخانه). دارای فایل شبیه سازی Aspen hysys نیز می باشد. محاسبات اقتصادی، قیمت تجهیزات، سود-ناخالصی و جداول TCI محاسبه شده و کاملا آماده است.همچنین این پروژه دارای پاور پوینت اریه و فایل تصویری آموزشی (فیلم) نیز می باشد که پس از خرید برای شما ارسال خواند شد (فایل متنی 30 صفحه word است).
جهت خرید این پروژه و یا کسب اطلعات بیشتر میتوانید از طریق لینک زیر اقدام بفرمایید.