شبیه سازی تولید روغن زیستی ساقه کنجد
شبیه سازی تولید روغن زیستی ساقه کنجد از پیرولیز زیست توده توسط اسپن هایسیس
مرداد ۶, ۱۴۰۳
شبیه سازی فرآیند تولید اتیل بنزن
شبیه سازی فرآیند تولید اتیل بنزن توسط اسپن هایسیس
مرداد ۶, ۱۴۰۳
شبیه سازی فرآیند تولید اتیل بنزن
شبیه سازی فرآیند تولید اتیل بنزن توسط اسپن هایسیس
مرداد ۶, ۱۴۰۳
شبیه سازی تولید روغن زیستی ساقه کنجد
شبیه سازی تولید روغن زیستی ساقه کنجد از پیرولیز زیست توده توسط اسپن هایسیس
مرداد ۶, ۱۴۰۳
نمایش همه

بهینه سازی و کاهش هزینه های برج تقطیر توسط اسپن هایسیس و لینک متلب

مقدمه

مجتمع پتروشیمی لردگان واقع دراستان چهارمحال و بختیاری منطقه فلارد در فاصله (55) کیلو متری شهرستان لردگان می باشد. شرکت پتروشیمی لردگان درسال 1387 تاسیس گردید و به دلیل دسترسی مناسب به منابع آب و گازی و نزدیکی به سه خط لوله گاز کشور و همچنین دارا بودن زمین وموقعیت مناسب از نظر تسطیح و انجام کار زیر بنایی از موقعیت مکانی مناسبی برخوردار می باشد. محصول تولیدی این شرکت: آمونیاک با ظرفیت تولید روزانه 2050 تن واوره باظرفیت تولیدی روزانه 3250 تن می باشد. این شرکت با فرایند تحقیق، در راستای نیاز داخل و صادرات محصول با کیفیت بالا در سطح جهانی چشم اندازی روشن دارد و در سطوح بالایی از این تکنولوژی قرار دارد. در حال حاضر، شرکت جز شرکت های فرعی شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (سهامی عام) است و شرکت نهایی،گروه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (سهامی عام) می باشد. پتروشیمی لردگان در گروه پتروشیمی های اوره ساز طبقه بندی می شود. این مجتمع به واسطه عبور سه خط لوله گاز سراسری از استان چهارمحال و بختیاری مشکلی در تامین خوراک به جز در فصل زمستان ندارد. ظرفیت سالانه این پتروشیمی ۱۰۷۵ هزارتن اوره و ۶۷۰ هزارتن آمونیاک است.

آمونیاک

آمونیاک یکی از مهمترین ترکیب هیدروژنی عنصر ازت است که ترکیبی از نیتروژن و هیدروژن می باشد. این ماده به دو صورت گاز و مایع وجود دارد؛ از هوا، سبکتر، بیرنگ، بسیار تند، اشک آور بوده و در تماس با مجاری تنفسی باعث التهاب و حتى صدمه به فرد می گردد. مایع آمونیاک بیرنگ بوده و در تماس با پوست سوختگی شدید ایجاد می کند. آمونیاک بسیار مشتعل و سمی است و خورندگی بسیار بالایی دارد؛ در نتیجه حمل و نقل و انبار آن بسیار سخت است. به همین دلیل بیشتر آمونیاک تولیدی به اوره تبدیل می شود.

شرح فرآیند

در این پژوهش سعی شده است یکی از واحدهای تقطیر در پتروشیمی لردگان مورد بهینه سازی قرارگیرد که با استفاده از شبیه ساز و هدف به دست آوردن محصولات بالاسری بیشتر انجام شده است. در مرحله بعد نتایج بهینه سازی با استفاده از شبیه سازی اسپن هایسیس و نرم افزار متلب، در عمل بر روی واحد مذکور به اجرا در آمده و نتایج نشان دادند که تغییرات در شرایط عملیاتی واقعی، مقدار محصولات بالاسری با کیفیت مطلوب را افزایش می دهند، در نهایت نیز یک موازنه اقتصادی خالص بین افزایش محصولات بالاسری و مصرف انرژی، صرفه جویی در مصرف انرژی این پالایشگاه را نشان دادند.

بهینه سازی و کاهش هزینه های برج تقطیر

کد نویسی بهینه سازی برج تقطیر

 

کد نویسی بهینه سازی برج تقطیر

 

نتیجه گیری

با استفاده از روش‌های شبیه‌سازی و تحلیل اقتصادی، می‌توان به راهکارهای بهینه برای کاهش هزینه‌های عملیاتی و افزایش راندمان تولید دست یافت. برای درک بهتر رفتار سیستم و ارزیابی اثربخشی تغییرات مختلف، انجام شبیه‌سازی فرآیند با استفاده از نرم‌افزار تخصصی مانند هایسیس بسیار مفید خواهد بود. با انجام یک تحلیل اقتصادی دقیق، می‌توان هزینه‌های مختلف مرتبط با فرآیند را تخمین زد و بهترین گزینه برای بهینه‌سازی را انتخاب کرد.

 

به منظور ارتقاء عملکرد و بهره‌وری واحد تولید آمونیاک پتروشیمی لردگان، شرکت آنیل پارس اقدام به انجام مطالعات شبیه‌سازی و بهینه‌سازی جامع بر روی تجهیزات و فرآیندهای کلیدی این واحد نمود. این مطالعات شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. شبیه سازی و بهینه سازی برج T-3802 (جداسازی آمونیاک) پتروشیمی لردگان
  2. شبیه سازی واحد جداسازی و ریکاوری آمونیاک پتروشیمی لردگان تحت لایسنس Casale
  3. بهینه سازی و کاهش هزینه های برج تقطیر جداسازی آمونیاک و آب (پتروشیمی لردگان)

بهینه سازی و کاهش هزینه های برج تقطیر جداسازی آمونیاک و آب (پتروشیمی لردگان)

در این پروژه فرآیند بهینه سازی و کاهش هزینه های برج تقطیر جداسازی آمونیاک و آب (پتروشیمی لردگان) در نرم افزار اسپن هایسیس ورژن 14 شبیه سازی شده و در نرم افزار متلب کدنویسی شده است. جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.


خرید این پروژه: 6 میلیون و 500 هزار تومان

Call Now Button