توضیحات
نقطه شبنم دمایی است که در آن، هوا به وسیله بخار آب، اشباع شده است. نقطه شبنم و تشخیص وجود آن کاربرد بسیار زیادی در علوم تهویه مطبوع، تأسیسات و هواشناسی دارد. زمانی که هوا در یک فشار خاص، به دمای نقطه شبنم میرسد، نرخ تبخیر آب مایع و نرخ میعان بخار آب، با یکدیگر برابر هستند. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کرد این است که در دمایی پایینتر از دمای شبنم، آب مایع شروع به نشستن در سطوح جامد میکند. این سطح جامد میتواند برگ یک درخت باشد. در این پروژه به شبیه سازی واحد کنترل نقطه شبنم می پردازیم.
به صورت کلی میتوان بیان کرد که اگر دمای هوا را بدون تغییر رطوبت و فشار آن، کاهش دهیم، در یک دمای معین، قطرات ریز آب شروع به تشکیل شدن میکند. به این دما، دمای نقطه شبنم میگویند. در هر فرایندی که بخواهیم از میعان بخارات آب و تشکیل قطرات آب مایع جلوگیری کنیم، نقطه شبنم باید اندازه گیری و کنترل شود.
به عنوان مثال اهمیت دمای نقطه شبنم در هوای فشرده و در محیط های صنعتی بر هیچ کسی پوشیده نیست. در بعضی از موارد فقط به دلیل آنکه خطوط هوای فشرده در معرض هوای سرد و دمای انجماد قرار دارند، نقطه شبنم(Dew Point) حائز اهمیت می باشد. جایی که دمای نقطه شبنم بالا می تواند باعث یخ زدگی و در نتیجه مسدود شدن لوله ها گردد.
شبیه سازی واحد کنترل نقطه شبنم
کنترل نقطه شبنم یکی از مهمترین فرآیند های گاز است. لزوم استفاده از این فرآیند به این خاطر است که در اقلیم های متفاوت محل عبور خط لوله و تغییرات شدید آب و هوایی که خط لوله گاز در مسیر خود تجربه می کند پدیده میعان رخ ندهد و سیستم دوفازی نشود. دوفازی شدن سیستم مشکلات زیادی در خط لوله را رقم می زند. در این پروژه، فرآیند کنترل نقطه شبنم در نرم افزار اسپن هایسیس شبیه سازی شده است.
این پروژه دارای گزارش انگلیسی می باشد. جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.