توضیحات
در این پروژه مدل دو بعدی به منظور جداسازی همزمان دی اکسید کربن و هیدروژن سولفید از گاز طبیعی با استفاده حلال مونواتانول آمین (MEA) در تماس دهنده غشایی الیاف توخالی توسعه داده می شود. نفوذ محوری و شعاعی در داخل پوسته، بخش پوسته و نیز در داخل غشا در نظر گرفته می شود .لازم به ذکر است منبع اصلی مدلسازی از مقاله زیر استفاده شده است:
تماس دهنده غشایی متشکل از سه قسمت پوسته، غشا، و پوسته می باشد. مخلوط گازی ( H2S، CH4 و CO2) در داخل پوسته جریان می یابد. در حالی که حلال در داخل پوسته در خلاف جهت جریان دارد. معادله پایستگی جرم دو بعدی در حالت پایا برای هر سه بخش نوشته می شود. مخلوط گازی به قسمت پوسته وارد می شود (در z = L). در حالی که حلال به قسمت پوسته وارد می شود (در 0=z).
دی اکسید کربن و هیدروژن سولفید در نتیجه نفوذ در داخل غشا و جذب واکنش با حلال جدا می شوند. مدل برای یک قسمت از الیاف توخالی، نشان داده شده در شکل بالا، توسعه داده می شود که در آن حلال به صورت کاملا توسعه یافته با پروفایل سرعت سهموی جریان دارد. الیاف با جریان آرام گاز در جهت مخالف جریان مایع احاطه شده است. شکل زیر سطح مقطع تماس دهنده غشایی را نشان می دهد.
مدلسازی و بهینه سازی جذب گازهای اسیدی به کمک آمین در کامسول
در این پروژه، مدلسازی و بهینه سازی جذب گازهای CO2 و H2S در نرم افزار کامسول انجام شده است. مدلسازی در سه حالت غشاء خشک، نیمه مرطوب و مرطوب صورت گرفته است. تصاویر زیر بخشی از نتایج مدلسازی را نشان میدهند.
پروفایل غلظت MEA، MEA+، MEACOO– و HS– در امتداد طول غشا
بخش نیمه مرطوب
1.جذب CO2 روی غشاء نیمه مرطوب
2.جذب H2S روی غشاء نیمه مرطوب
3.پروفایل MEA در غشاء نیمه مرطوب
بخش مرطوب
1.جذب CO2 روی غشاء مرطوب
2.جذب H2S روی غشاء مرطوب
3.پروفایل MEA در غشاء مرطوب
این پروژه دارای گزارش می باشد. جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.