مقدمه
تقاضای انرژی سالانه کنونی جهان در حدود 120 کوادریلیون کیلوکالری است و انتظار می رود طی 2 دهه آینده 50 درصد افزایش یابد. منبع اصلی انرژی مورد استفاده با این حال، سوختهای فسیلی قادر به مقابله با افزایش تقاضای پیشبینیشده، عمدتاً از نظر پایداری، نخواهند بود. انتظار میرود که ترکیبی از کاهش عرضه و هزینههای اصلاح زیستمحیطی، هزینه موثر نفت را افزایش دهد و در نتیجه موضوع منابع انرژی جدید را مطرح کند. در برابر این پس زمینه، زیست توده حداقل تا حدی به عنوان یک جایگزین جالب و اقتصادی برای نفت به دلیل چندین ویژگی آن شناخته می شود. در پرتو نگرانی های زیست محیطی و قوانین، زیست توده نیز به عنوان یک منبع تجدید پذیر و پاک ظاهر می شود.
پیرولیز سریع زیست توده
فرآیندهای تبدیل زیست توده شامل احتراق مستقیم، تجزیه در اثر حرارت و تبدیل به گاز است. پیرولیز زیست توده یک عملیات حرارتی است که در غیاب اکسیژن اتفاق می افتد و منجر به تولید زغال، مایع و گاز می شود. پیرولیز همچنین اولین مرحله در فرآیندهای گازسازی و احتراق است. ثابت شده است که دماهای پایینتر و زمانهای ماندگاری طولانیتر گاز و قطران آزاد شده توسط زیست توده به نفع تولید زغالسنگ است، در حالی که زمانهای ماند کوتاه و دماهای متوسط، بازده مایع یا روغن زیستی را بهینه میکنند. دماهای بالاتر و زمان ماندگاری طولانیتر نقش تجزیه متوالی محصولات اولیه را افزایش میدهد که به نفع تبدیل به محصولات گازی است. شکل زیر نمای بسیار شماتیکی از فرآیند پیرولیز سریع بستر سیال را نشان می دهد. زیست توده خشک می شود تا آب موجود در محصول زیستی نفت را به حداقل برساند و به درستی آسیاب می شود تا ذرات ریز به دست آید و از خشک شدن و واکنش سریع اطمینان حاصل شود.
شبیه سازی تولید روغن زیستی ساقه کنجد از پیرولیز زیست توده
در این پروژه فرایند شبیه سازی تولید روغن زیستی ساقه کنجد از پیرولیز زیست توده در نرم افزار اسپن هایسیس ورژن 14 شبیه سازی شده است. پروژه دارای گزارش کامل (فایل pdf) می باشد. جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.