مقدمه
چیلر جذبی آمونیاک به عنوان یکی از راهکارهای مؤثر و پایدار در سیستمهای تهویه مطبوع و فرآیندهای صنعتی شناخته میشوند. این نوع چیلرها با استفاده از انرژی حرارتی، به جای انرژی الکتریکی، برای تولید برودت عمل میکنند و به همین دلیل، به عنوان گزینهای مناسب برای کاهش مصرف انرژی و هزینههای عملیاتی مورد توجه قرار گرفتهاند. شبیهسازی این سیستمها با استفاده از نرمافزارهایی مانند Aspen Plus، امکان تجزیه و تحلیل دقیق عملکرد آنها را فراهم میآورد. در این پروژه، با بهرهگیری از Aspen Plus، تمامی پارامترهای مؤثر در عملکرد چیلر جذبی آمونیاک مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد. هدف این شبیهسازی، بهینهسازی فرآیندها و افزایش کارایی چیلرها در شرایط مختلف عملیاتی است.
توضیحات
یک مدل شبیهسازی حالت پایدار از یک چیلر جذب آمونیاک / آب ۳ تنی تجاری با استفاده از نرمافزار اسپن پلاس توسعه دادهشده و اعتبار سنجی شدهاست. ابتدا یک مدل خواص ترمودینامیکی مناسب برای مخلوط مایع آمونیاک / آب انتخاب میشود. نتایج شبیهسازی تطابق خوبی با دادههای مقالات در دمای هوای خنککننده ۳۵ درجه سانتیگراد هستند.
این پروژه شبیه سازی شده از روی مقاله زیر است که دقیقا با داده های آن انجام شده و نتایج شبیه سازی با داده های مقاله تطابق سازی شده است:
نتیجه گیری
این پژوهش نشان میدهد که شبیهسازی چیلر جذبی آمونیاک با نرمافزار Aspen Plus به تحلیل و بهینهسازی عملکرد این سیستمهای سرمایشی کمک میکند. نتایج شبیهسازی نشان میدهند که با تنظیم پارامترهایی مانند دما، فشار و نسبت خوراک، میتوان کارایی چیلر را افزایش داد و مصرف انرژی را کاهش داد.
این مطالعه همچنین چالشهای فنی و عملیاتی در طراحی و استفاده از چیلرهای جذبی آمونیاک را روشن میکند. این پژوهش، بر نیاز به تحقیقات بیشتر در بهینهسازی این سیستمها تأکید دارد. با افزایش تقاضا برای راهکارهای پایدار و کممصرف، چیلرهای جذبی آمونیاک میتوانند گزینهای کارآمد و استراتژیک برای بهبود سیستمهای تهویه مطبوع آینده باشند.
شبیه سازی در نرم افزار اسپن پلاس انجام شده و کاملا مطابق شرایط عملکردی مقاله است.
فایل هایی که پس از خرید به دست شما خواهد رسید: