توضیحات
پالایشگاه شیرین سازی گاز یکی از تاسیسات طرح جمع آوری گازهای همراه نفت آماک است. که گاز های ترش همراه نفت میدان های آب تیمور، مارون، اهواز و کوپال را شیرین سازی می کند. پالایشگاه شیرین سازی آماک در 15 کیلومتری شرق اهواز واقع است و در سال 1384 به بهره برداری رسید.
طرح آماک طرحی برای جمع آوری گازهای همراه چندمیدان نفتی و پیش گیری از انتشار مواد آلاینده است. در حال حاضر گازهای ترش همراه نفت تولیدی مخزن بنگستان میدان های آب تیمور ،منصوری ،مارون اهواز و کوپال به علت فقدان تاسیسات لازم سوزانده می شود. طرح آماک به منظور جمع آوری و استفاده از این گازها و جلوگیری از هرز رفتگی و آلودگی محیط زیست اجرا می شود. واژه آماک از بهم پیوستن حروف اول آب تیمور ، منصوری ، مارون ، اهواز و کوپال ساخته شده است .
اهداف کلی پالایشگاه آماک
جلوگیری از سوختن گاز ترش همراه نفت و پیشگیری از انتشار مواد آلاینده .
- تولید مایعات گازی شیرین (NGL)
- تولید گاز سبک شیرین برای مصارف صنعتی
- افزایش توان تولید نفت خام از راه برگشت مایعات گازی ترش در ایستگاههای تراکم گاز به واحدهای بهره برداری
- انتقال گازهای اسیدی تفکیک شده در پالایشگاه شیرین سازی طرح به مجتمع پتروشیمی رازی برای فرآورش و تولید گوگرد صادراتی
پالایشگاه شیرین سازی آماک
این پالایشگاه درنزدیکی کارخانه های گاز و گاز مایع 800/700 احداث شده است. گازهای خشک ورودی با چند راهه ورودی جمع آوری و به سیلابه گیرهای وروردی هدایت و سپس به دو ردیف مشابه واحد شیرین سازی ارسال می شود.
در برج جذب، گاز ترش ورودی در تماس با محلول دی اتانول آمین (DEA) قرار می گیرد. و گازهای اسیدی و ترکیبات گوگردی کاهش می یابد. گاز شیرین خروجی به کارخانه های گاز و گاز مایع 700 و 800 ارسال می گردد.
در این پروژه شبیه سازی واحد شیرین سازی (با DEA) پالایشگاه آماک در نرم افزار اسپن هایسیس انجام شده است.
جهت خرید پروژه و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن، از طریق لینک زیر اقدام نمایید.